23 Ocak 2012 Pazartesi

LAHANA ÇORBASI


111 450x340 HIZLI YAĞ YAKMA DİYETİ: LAHANA ÇORBASI
Minneopolis Mayo Clinic’den diyet yazıyorum arkadaşlar. Bu diyet; Çok kilolu kalp hastalarının ameliyattan evvel çabuk kilo vermeleri için… Kurallara uyulduğunda mükemmel ve sağlıklı hızlıbir diyet. Bu diyet hızlı bir yağ yakma diyetidir. Aldığnızdan fazla kalori bu diyetle yakılır.
Vücuda zararlı maddelerden arındırıp daha sağlıklı hissetmenizi sağlar. Vücuttaki yağları yakma amaçlı olduğundan KESıNLıKLE ALKOL ALINMAYACAK. Diyet bittikten 24 saat sonra alkol alınabilir. Aldığınız ilaçlar varsa bu diyete mani değildir.
Yağ yakıcı çorba bu diyetin anahtarıdır. Ne kadar çok yerseniz o kadar çok kilo verirsiniz.Diyete tam uyarsanız haftada 4.5 ila 8 kilo arası kilo verirsiniz.Sadece belirtilen yiyeceklerin belirtilen günlerde yenmesi gerekir.Bir haftada 6.5-7 kg verirseniz, diyete 2 gün ara verin. Daha sonra tekrar başlayabilirsiniz.
Diyette değilseniz çorbayı içmeyin.
Bu çorba her acıktığınızda yenebilir.
Istediğiniz zaman, istediğiniz kadar yiyebilirsiniz.
Ne kadar çok yerseniz, o kadar çok kilo kaybedersiniz.
Çok uzun bir süre bu çorba yenirse, beslenme bozukluğuna yol açar. Bu yüzden diyette belirtildiği gibi diğer yiyeceklerle beraber yenmesi gerekir.
7. günün sonunda; aldatmaca yapmadıysanız 4.5 ila 8 kg arasıvermip olacaksınız. Et verilen günde muhakkak yenilmeli, yüksek proteine gerek var.
GAZLI İÇECEKLER (MADEN SODASI DAHıL) YASAK. BOL SU için.
Yağsız süt, sadece önerilen günde içilecek. Çay ve Kahveye koymayın.
YEşiL YAPRAKLI SEBZELER, SALATA,LAHANA, BROKOLİ, ISPANAK ÇOK İYİ….
GREYFURT ÇOK İİİ…
Patates gününde (2.GÜN ) doğranmamış soğan, domates, tereyağı, biber, ve tuz ilave edebilirsin.
En kötü gün 2. gündür.
BUNDAN SONRA KİLO vermeye başladığınızda motivasyonunuz artacaktır.
Devam edin.
evlilik sonrasi sismanliktan korunma 1 HIZLI YAĞ YAKMA DİYETİ: LAHANA ÇORBASI
YAĞ YAKICI DİYET
6 Büyük soğan
1-2 konserve domates
1 orta boy lahana
2 yeşil biber
1 demet maydanoz
Sebzeleri küçük kestikten sonra, örtene kadar su koyun. Tuz, biber veya et su tablet koyabilirsiniz. On dakika hızlı ateŞte kaynattıktan sonra, sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
DıYET PLANI
1. GÜN : ÇORBA VE MEYVE GÜNÜ
Muz hariç, her türlü meyveyi yiyebilirsiniz. ( Kavun ve Karpuz diğer meyvelerden daha kalorilidir. )
içecek olarak tatlanırıcısız çay,kahve ve bol su alın. Çay ve kahveye süt koymayın.
2. GÜN : ÇORBA VE SEBZE GÜNÜ
Her türlü sebzeyi yiyebilirsiniz. ( Özelikle yapraklı; sebzeler : çiğ;, haşlanmış veya konserve… )
Kuru fasulye, bezelye ve mısırdan uzak durun.Akşam yemeğinde ödül olarak bir haşlanmış veya fırında kızartılmış; patates (tereyağlı haşlanmış). Hiç meyve yemeyin. İçecek olarak tatlandırıcısız çay,kahve ve bol su alın. Çay ve kahveye süt koymayın.
3. GÜN : ÇORBA MEYVE VE SEBZE GÜNÜ
İstediğiniz kadar, çorba, meyve, sebze yiyebilirsiniz. İçecek olarak tatlandırıcısız çay,kahve ve bol su alın. Çay ve kahveye süt koymayın.
Eğer tam olarak uygularsanız : 2.5-3 kg vermiş olmalısınız.
4. GÜN : ÇORBA MEYVE VE SEBZE GÜNÜ ( Muz ve yağsız süt dahil )
Muz ve yağsız süt bugün serbest. Çorbayla beraber en çok 3 muz ve istediğiniz kadar yağsız süt içebilirsiniz. Muz ve süt vücudunuza yüksek karbonhidrat sağlayacak. Tatlı ihtiyacınızı azaltmak için bugün, vücudunuzun potasyum, karbonhidrat, protein ve calcium ihtiyacı olacak. :İstediğiniz kadar, çorba, meyve, sebze yiyebilirsiniz. ( EN ÇOK 3 MUZ )
5. GÜN : ET, DOMATES VE ÇORBA GÜNÜ
Bugün kırmızı et (SIğIR eti ) ve domates yiyebilirsiniz. (300-600 gr et : 4 biftek ) Ve istediğiniz kadar domates yiyebilirsiniz. Bugün vücudunuzu ürik asitten temizlemek için 6-8 bardak su için. Bugün çorbayı sadece bir kere için. İçecek olarak tatlandırıcısız çay,kahve ve bol su alın. Çay ve kahveye süt koymayın.
6. GÜN : ET, YEşiL YAPRAKLI SEBZE VE ÇORBA GÜNÜ
ıstediğiniz kadar et(2-3 parça) ve sebze(istediğın kadar) yiyebilirsiniz. Patates yok. Çorba en az bir kez içilecek. İçecek olarak tatlandırıcısız çay,kahve ve bol su alın. Çay ve kahveye süt koymayın.
7. GÜN : KEPEKLİ PiRiNÇ, MEYVE SUYU, SEBZE VE ÇORBA GÜNÜ
Kepekli pirinç, tatlandırılmamış meyve suları ve istediğiniz kadar sebze yiyebilirsiniz. Pirinç çorbaya konulabilir veya sebzeye karıştırılabilir. içecek olarak tatlandırıcısız çay,kahve ve bol su alın. Çay ve kahveye süt koymayın.

RUH SAĞLIĞIMIZ


12 RUH SAĞLIĞIMIZ ÖNEMLİ...

Bugün Pazartesi. Yeni bir işgünü ve yeni bir iş haftası. Çoğumuz gerginiz. Aslında nasıl geçtiğini anlamadan hafta sonuna geldiğimiz ama başımda bize çok uzun görünen bir iş haftasının başındayız. Hepinize iyi haftalar. Şimdi stresi bir kenara bırakarak en az Beden sağlığımız kadar önemli olan ruh sağlığımızı nasıl koruyabiliriz bir bakalım.

21 RUH SAĞLIĞIMIZ ÖNEMLİ...

Bilgisayarınızı, en sık kullandığınız internet sitesinin giriş şifresini değiştirin. Şifrenizi olumlu olmasını ümit ettiğiniz bir olayın sonucunu içerecek şekilde değiştirin. Unutmayın ki; beyniniz kokular, sesler, renkler ve yazılı kelimeler gibi dış etkenlerden uyarılıyor. Bir düşünün ve hedefinize uygun bir şifre belirleyin. E-posta şifrenizi bu kelimeyle değiştirin.

31 RUH SAĞLIĞIMIZ ÖNEMLİ...

Çiçekler ruhunuza iyi gelir. Ofisinize veya evinize mutlaka çiçek koyun. Saksı çiçeklerini yetiştiremiyor ve bakamıyorsanız, vazonuzu süsleyecek bir demet kır çiçeği de aynı işi görecektir. Araştırmalar, bulunduğu ortamda çiçek olan kişilerin kendilerini daha mutlu hissettiklerini gösteriyor.

4 RUH SAĞLIĞIMIZ ÖNEMLİ...

Müzik ruhun gıdasıdır lafını yabana atmayın. Müzik ruh halinizi çok kısa sürede değiştirme gücüne sahiptir. İçinizi kıpırdatan bir şarkıyı seçin ve avaz avaz söyleyin. Serotonin seviyesi hızla yükselecek ve kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

5 RUH SAĞLIĞIMIZ ÖNEMLİ...

Yakınınızda yardıma ihtiyaç duyan birine el uzatın. Tatile gidecek arkadaşınızın kedisine bakın veya üzerinde bozuk para olmadığı için markette alışveriş arabası alamayan birine, arabası bozulmuş ve yolda kalmışbirine yardım edin. Pozitif duygularınızın ne kadar hızla yükseldiğini göreceksiniz.

6 RUH SAĞLIĞIMIZ ÖNEMLİ...

Pek çok insan ev ve iş yeri derli toplu olduğunda kendini huzurlu hisseder. Eğer çok sıkıldıysanız, uzun süredir sizi rahatsız eden bir çekmeceyi temizleyin. Hafiflediğinizi hissedeceksiniz.

7 RUH SAĞLIĞIMIZ ÖNEMLİ...

Salonunuza bir tuz lambası yerleştirin. Sadece dekoratif olmayacak, aynı zamanda size şifa verecektir. Kristal tuz lambalarının ürettiği eksi iyon yorgunluğa, strese, baş ağrısına ve cilt sorunlarına iyi geliyor.

BEMBEYAZ VE PARLAK DİŞLER



Bembeyaz dişlere sahip olmayı kim istemez değil mi? Gülümsediğinizde dişlerinizin yeterince parlak görünmediğinden endişelenip ağzınızı kapatmaya çalışmak yerine, pratik yöntemlerle dişlerinizi beyazlatmayı deneyebilirsiniz

Dişlerinizi beyazlatmak için, 1 tatlı kaşığı karbonatı, bir tutam tuzla karıştırarak içine birkaç damla sirke ekleyin. Diş fırçanızın üzerine sürerek, dişlerinizi fırçalayın.
Tuzlu suya zeytin koyarak bir müddet bekletin ve daha sonra bu suyla gargara yapın. Diş etleriniz güçlenecek ve diş eti kanamanız varsa ortadan kaldıracaktır.
Dişlerinizi beyazlatmak için asla limon suyu kullanmayın. Dişlerinize yarardan çok zarar verirsiniz. Havuç, brokoli ve salatalık gibi sebzeler doğal diş temizleyicileridir.
Karbonat: Bilinen en popüler doğal diş beyazlatma malzemesidir. Dişleri beyazlatmasının yanı sıra ağızdaki bakterileri ve diğer mikroorganizmaları öldürür, ağızdaki plak tabakasını (diş taşı) temizler.
Sofra Tuzu: Karbonat kadar güçlü olmasa da, sofra tuzu da bilinen diş beyazlatıcılar arasındadır. Ağızdaki bazı mikroorganizmaları öldürür. Anti bakteriyel özellikleri olmasına karşın, tüm bakterileri temizlemez. Yoğun konsantrasyonlu kullanımlarda, diş eti iltihabındaki ödemi azaltıcı etkisi vardır.
Gliserin: Gliserinin fazla bilinmeyen anti bakteriyel etkisi vardır. Bakterilerin bulunduğu bir çözeltiye bir damla gliserin damlatıldığında, ortamdaki tüm mikroorganizma faaliyetlerinin durduğu görülmüştür.

Diş beyazlatma (Bleaching)
Diş beyazlatma, dişlerin yapısındaki renklenmeleri ortadan kaldıran bir işlemdir. Diş renklenmelerinin çeşitli sebepleri olabilir. En yaygın nedenleri, kahve, çay, kola ve sigara gibi leke yapıcı maddelerin kullanılması; travma, yaşlılık, tetrasiklin kullanılması, eski tip diş kaplamaları, sinir dejenerasyonu vb. gibi nedenlerdir.
Diş beyazlatma işlemi, uygun şekilde ve diş hekimi kontrolünde yapıldığında, diş ve diş etlerine zararsızdır. Ancak tedavi sırasında dişlerde hassasiyet (özellikle soğukta), dişetlerinde kızarma ve hassasiyet meydana gelebilmektedir. Fakat bu geçicidir ve tedavinin bitimiyle birlikte, birkaç gün içinde bu şikâyetler ortadan kalkmaktadır.

Ağartma işlemi için iki yöntem var:
Ev ağartması (home bleaching): Bu yöntemde; hekim ağızdan ölçü alır, bunlara uygun kalıplar hazırlanır. Hasta, bu kalıbın içerisine ilacı yerleştirerek, dişlerin üzerine takar (en az 6-8 saat ve tercihen uykuda). İşlem, dişin rengine bağlı olarak 1-4 hafta içinde biter.
Ofis ağartması (office bleaching): Bu uygulama, muayenehanede hekim tarafından yapılan ağartmadır. Hekim ilacı dişler üzerine uygular; ışık kaynağı kullanılarak dişlerin beyazlaması sağlanır. Yine dişlerin durumuna göre, bir veya bir kaç seansta dişler beyazlar


http://saglikgundemi.blogcu.com

ELMALI SİRKE VE BAL



Evet herkes yaza doğru diyete başlar, biz eşimle kışa doğru başladık. Baktık ki kilolar almış başını gidiyor, yazı beklemeyelim dedik. Ve tartıldık. Bu kadar yoğun tempoda, gündüz doğru düzgün birşeyler yiyemediğimizden ve akşam yemeğimiz saat 22:00 sonrasına kaydığından.ye, uyu hiç iyi gelmedi. Bugünlerde favorim elma sirkesi. Hadi sizinle bir tarifi hemen paylaşayım.

Prof.Dr. Ahmet Maranki elma sirkesi ile çok hızlı kilo verebileceğimizi söylüyor. Kurtulmak istediğimiz kilolarımızdan elma sirkesi ile rahatlıkla kurtulabiliriz. Elma sirkesi çok fazla alanda kullanılmaktadır. Saç, cilt bakım vb. alanlarda kullanılır. Zayıflamak isteyenlerin %90’ı elma sirkesi ile çok hızlı kilo vermişlerdir

Zayıflamak için neler yapmalıyız ve gerekli malzemeler nelerdir ?
1 bardak su
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı bal tabi bal isteğe bağlıdır. Çok sıcak olmayan yaklaşık 50 derecelik bir suyun içine elma sirkesi ve balımızı iyice karıştırıp içiyoruz.

İçilecek zamanlar nelerdir?
Zayıflama diyetimizi uyumadan önce ağır ağır içiyoruz.
Sabahları aç karna aynı şekilde içilmelidir. Bu işlemi sadece günce iki defa yapıyoruz. Sabahları ve akşam yatarken.

http://www.zayiflamagunlugu.com/

DUKAN DİYETİ



Eveet, 2012 hedeflerimden birine pazartesi başlayacağım kısmetse, ideal kiloya ulaşmak. Umarım başarılı olurum. Ben Dukan diyetini düşünüyorum şu ara. Önce kitabını alıp okuyacağım. GeLişmeleri size aktarırım.

Son zamanlarda belki de en çok adını duyduğunuz diyet dukan diyetidir. Fransız Doktor Pierre Dukan tarafından hazırlanan dukan diyeti sayesinde çok kısa zamanda kilo vermek mümkün gibi görünüyor. Dukan diyeti 4 aşamadan oluşan bir diyettir ve kısa sürede tahmin edemeyeceğiniz kadar kilo verme fırsatı tanıyor. Bu diyete biraz daha ayrıntılı bakalım.
1. Aşama – Saldırı
Diyetin en zor kısmı budur. En fazla 10 gün sürüyor ama ne kadar kilo vermek istediğinize bağlı olarak 1 gün bile uygulayabilirsiniz.
Aşağıdaki gıdalara izin verilmektedir:
Yağsız et
Böbrek, karaciğer gibi sakatatlar
Ördek hariç tüm kümes hayvanları
Tüm balık çeşitleri ve deniz ürünleri
Yumurta
Yoğurt ve süt gibi yağsız ürünler
Bu diyet sırasında bol su içmek çok önemlidir. Yemeklerde çok fazla tuz kullanmamaya da dikkat edin. Bu aşamada hızlı bir biçimde kilo verilmeye başlanıyor.
2. Aşama – Kilo verme
Bu aşamada proteinlere ek olarak sebze de yemeye başlıyorsunuz. Enginar, patlıcan, domates, ıspanak, brokoli, lahana gibi sebzeler serbest. Patates, pirinç, mısır gibi karbonhidratlı besinler kesinlikle yasak. Bu aşamayı da istenilen kilo kaybı gerçekleşene kadar sürdürün. En fazla 10 gün uygulayın.
3. Aşama – Korumaya hazırlık
Bu aşamada protein ve sebzenin yanı sıra meyve yemeye de başlıyorsunuz. Ara sıra kutlama öğünlerine de izin var. Haftada 1 ya da 2 gün her şey serbest. Bu aşamanın uzunluğu da en falza 10 gün. Ama vermek istediğiniz kiloya göre de uzatabilir ya da kısaltabilirsiniz.
4. Aşama – Sürdürme
Bu aşamada artık eski yeme alışkanlıklarınıza dönebilirsiniz. Yani her şey serbest… Ama yapmanız gereken tek bir şey var. Perşembe günlerini saldırı aşamasındaki gibi protein günü yapın. Yani sadece protein içeren gıdalarla beslenin.
Bu diyetin kısa sürede kilo verdiğini gösteren kanıtlar var ama yine de verdiğiniz kiloları geri almamak için kazandığınız alışkanlıkları ömür boyu sürdürmeniz önemli ve bu diyeti yapmaya karar verdiyseniz her gün bir kaşık yulaf kepeği yemeyi de unutmayın.
http://www.zayiflamakocu.com http://dukandiyetim.blogspot.com/

ALT VE ÜST KARIN BÖLGESİ SIKILAŞTIRICI HAREKETLER




Sağolsun “Kaanla zayıflama” bloğu benim egzersizle ilgili yazılarımda herzaman desteklerini ve yorumlarını unutmamıştır. Ben de bu tip yazılarımı, kendilerinin yazı ve çalışmalarından alıyorum. Şimdi gelelim, kendim de uygulayacağım alt ve üst karın bölgesi için sıkılaştırıcı hareketlerimize.
Normal ölçülere ve kiloya sahip kişilerde bile bazen karında bir miktar fazlalık, gevşeklik ve sarkma oluşabilir. Bu durumun en önemli nedenleri arasında genetik özellikler, çoğul gebelikler, kilo değişiklikleri sayılabilir. Karın germek için karnın üst bölgesi ve alt kısmındaki kasların sıkılaştırılması hareketlerine bir fırsat tanıyın, memnun kalacağınıza eminim…

KIŞ MAKYAJI



Kış devam ederken, bakımlı bayanlar için Kış Makyajı tüyoları verme zamanı geldi de geçiyor bile değil mi.? NARS‘ın Dünyaca ünlü makyözü Benoit Dumont‘un ipuçlarıyla, makyaj modasını takip etmek artık çok kolay.
Benoit Dumont. Kusursuz bir cildin elle çizilmiş kadar belirginleştirilmiş elmacık kemikleri ile tamamlandığı nude makyaj modasının ise bu yıl da devam edeceğini ekliyor. Siz de yılın trendini bu açıdan yakalamak istiyorsanız, hafif bir fondöteni ya da renkli nemlendiriciyi tüm yüzünüze uygulayın. Hatlarınızı güçlendirip onlara daha keskin bir ifade katacak bir bronzlaştırıcı ya da aydınlatıcı pudra ile elmacık kemiklerinizin tam üzerini hafifçe renklendirebilirsiniz.
Matlık Zamanı
Tüm kış boyunca podyumlarda sıkça göreceğiniz mat ruj modası size daha mı cazip geliyor. Öyleyse nar çiçeğinden mürdüme kadar kırmızının tüm tonlarını dudaklarınıza uygulayabilirsiniz. Benoit, mat rujlar uygulanırken tercih edeceğiniz kırmızı ve mürdüm gibi güçlü renklerin dudaklarınıza çok daha sofistike bir hava katacağını söylüyor. Bahsettiğimiz her iki makyajı tamamlayacak olansa ya Sophie Theallet defilesindeki gibi koyu kahve ya da Marc Jacobs defilesindeki gibi koyu yeşil dumanlı göz makyajı..
Farkı Keşfedin
Eğer enteresan yoğun renkleri bir arada kullanmak istiyor fakat buna her zaman cesaret edemiyorsanız,kız arkadaşınızla toplandığınız sıradan bir gecede elektrik mavisi ya da koyu mor bir göz farını ister yumuşak bej isterseniz de açık mürdüm rujla eşleştirerek sıra dışı makyajın tadını çıkarabilir ve yeni makyajınızla ilgili tepkileri ölçebilirsiniz.

 

Son Yazılar

Son Yorumlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yumak Sepeti Blog Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Blog for Blog Yumak Sepeti Flower Image by YumakSepeti