2 Temmuz 2009 Perşembe

SOĞAN HALKALARI


Soğan Halkaları ile ilgili birçok tarif var ama benimki biraz değişik. Dün akşam yemeğin yanında garnitür olarak yaptım. Hem görüntü hemde lezzet olarak harika oluyor. Öncelikle bilinen tarifi şöyle.

Malzemeleri:
* 3 adet büyük beyaz soğan
* 1çay bardağı soda
* 1 yumurta
* 1/2 çay bardağı süt
* aldığı kadar un
* tuz
* galeta unu
* kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:
Soğanları yuvarlak doğra içlerini çıkart, üstlerine tuz serpip sulandır. Boza kıvamında bir sos hazırlayalım. Soğan halkalarını önce una sonra bu sosa daha sonrada galeta ununa bulayıp çok kızgın yağa atalım. Kağıt peçete üzerine alıp sıcak servis yapalım.

Ben bu soğan halkalarınııı ısırdığımda soğanı bütün olarak yemek yerine hamurun içinde farkedilmeden yemeyi seviyorum. Bunun için benim tarifim şöyle;

Malzemeleri:
* 4 tane soğan
* 3 su bardağı un
* 3 tane yumurta
* 2 çorba kaşığı nişasta
* 1 su bardağı kadar soda
* kırmızı biber
* Karabiber, tuz
* 1 bardak galeta unu
* Az susam
* Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:
Soğanı rondodan geçirip rendelenmiş gibi minik kıvama getirelim. İçine galeta unu ve yumurtalardan biri hariç tüm malzemeleri koyup sert bir hamur gibi yoğuralım. Hamurumuzdan halkalar yapıp, çok az fırınlayalım. Ama az sertleşince çıkarıp önce yumurta sarısına sonra galeta ununa ve susama bulayııp, kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun…

2 yorum:

ebvatathemua on 4 Temmuz 2009 19:45 dedi ki...

Evde soğan halkası yapmayı hep düşündüm,ama denemedim.
İkinci tarifte fırınlamak şart mı?

Unknown on 4 Temmuz 2009 21:44 dedi ki...

sevgili ebvata dilerden fırınlamayadabilirsin.Ben daha kıtır olsun diye fırınlıyorum.Hani mantı da dağılmasın diye çok az bir süre fırınlanır ya,onun gibi..Şimdiden afiyet olsun,sevgiler...

Yorum Gönder

 

Son Yazılar

Son Yorumlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yumak Sepeti Blog Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Blog for Blog Yumak Sepeti Flower Image by YumakSepeti