7 Mayıs 2009 Perşembe

Havuç Topları



Malzemeleri:
-3-4 adet havuç
-yarım paket pötibör bisküvi
-yarım su bardağı kırılmış ceviz(isteğe göre)
-yarım su bardağı su
-1 su bardağı şeker
-1 paket vanilya
-hindistan cevizi

Yapılışı:
Havuçları rendeliyoruz. Üzerine su ve şekeri koyup, kısık ateşte havuçlar iyice yumuşayıncaya kadar karıştırıp, eziyoruz. Yumuşadığında ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Bu arada bisküvileri kırıyoruz, üzerine cevizi içini de koyup robotta toz haline getiriyoruz. Derin bir kaba alıp içine vanilyayı da döküyoruz. Havuçlar elimizin dayandığı kadar soğuduğunda bisküvi kabının içine alıyoruz. Elimizde küçük toplar haline getirip hindistan cevizine buluyoruz ve servis tabağımıza alıyoruz. Tatlı günlerde tatlı tatlı yiyin.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Son Yazılar

Son Yorumlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yumak Sepeti Blog Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Blog for Blog Yumak Sepeti Flower Image by YumakSepeti