30 Temmuz 2009 Perşembe

BÜRYAN PİLAVI


buryan2 BÜRYAN PİLAVI

Kimi der Siirt’in, Kimi der Bitlis’in yemeğidir. Bir bakmışsın Rumelilerin olmuş. Sonuçta anlarsın ki Güzel mi güzel bir Türk yemeği Büryan Pilavı. Belki şu sıcak yaz günlerinde yemesi biraz ağır gelebilir ama yine de başlıbaşına bir şölen yemeği. Hem önümüzde Ramazan, şöyle iftar vakti, belki de bahçeye kurulmuş bir sofrada, ayran eşliğinde kaşıklayıveririz Büryan Pilavını…

Malzemeleri:
* 1,5 kg. koyun eti
* 3 su bardağı pirinç
* 5,5 su bardağı et suyu
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* Tuz

Yapılışı:
İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kabukları soyulup, küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin.Soğana, yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin. Sürekli karıştırarak kavurun.
Pirinci, orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir cam tepsiye yayın. Üzerine haşlanmış eti yerleştirin. Sıcak et suyunu ve tuzu ilave edin.Etli pilavı önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın

Herkese Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Son Yazılar

Son Yorumlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yumak Sepeti Blog Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Blog for Blog Yumak Sepeti Flower Image by YumakSepeti