7 Temmuz 2009 Salı

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR


Zeytinyağlı enginar deyince herkesin aklına hemen dolması geliyor ama ben yemeğini de çok seviyorum. Havalar sıcak olduğu için şöyle hem faydalı hem lezzetli hem de çabuk yapılan yemekler ayrı bir hoşuma gidiyor. Şimdi pazarlarda enginarlar hazır soyulmuş satılıyor. Siz kabuklu aldıysanız soyduktan sonra enginarları yemek pişirene kadar bol limonlu suda enginarları pişirene kadar bu karışımda bekletirseniz enginarlar beyaz kalır. Hatta daha güzel sonuç almak için bir kaşık da un koyun. Pişerken enginarın kapağını uzun süre açık bırakmayın, hızlıca karıştırıp kapağı kapatın. Şimdi tarifimize gelelim…

Malzemeleri:
*3-4 adet ayıklanmış enginar
*1 büyük boy soğan
*yarım demet dereotu
*1 adet limon
*3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
*1-2 su bardağı sıcak su

Yapılışı:
Enginarlar ayıklanır iri küpler halinde doğranır ve unlu, limonlu suda bekletilir. Soğan yemeklik doğranır sıvıyağ eklenerek pembeleşene kadar kavurulur. Enginar ve 1 bardak su eklenir kaynayana kadar yüksek ateşte pişirilir. Su kaynayınca altı kıslır 10-15 dk. kısık ateşte pişirilir. Suyu azalırsa 1 su bardağı daha su eklenir ve pişmesine yakın kıyılmış dereotu ve 1 limon eklenerek yumuşayana kadar pişirilir. Ilık yada soğuk servis yapılır.
Afiyet olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Son Yazılar

Son Yorumlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yumak Sepeti Blog Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Blog for Blog Yumak Sepeti Flower Image by YumakSepeti