12 Ağustos 2009 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


Zeytinyağlı Barbunya

Yine aklım zeytinyağlılarda. Bu sıcak günlerde iyi gidiyor doğrusu. Ne pişirsem diye düşünürken, bugün (Çarşambaları) yanıbaşımızda kurulan pazarda taze barbunyaları görünce kararımı verdim. Şöyle kolları sıvayıp yapıvereyim hemen. Benimle birlikte pişirmek isteyenler için işte tarifi…

Malzemeleri:
* 1 Kg. Barbunya
* 2 Orta boy Soğan
* 1 Havuç
* 3 Domates
* 1 Tatlı kaşığı Şeker
* 1 Tatlı kaşığı tuz
* Sıvı yağ
* 2 Yemek kaşığı Zeytinyağı
* 1 Yemek kaşığı Limonsuyu

Yapılışı:
Barbunyalar ayıklanıp yıkandıktan sonra üzerlerini 2 parmak geçecek suda 10-15 dk haşlanır. Bu arada soğan, havuç ve domatesler küp küp doğranır. Tencereye sıvı yağ alınıp soğanlar kavrulur, sonra havuç ve domatesler eklenir. 3-4 dk daha kavurduktan sonra şeker ve zeytinyağı ve Barbunyalar da ilave edildikten sonra üzerlerini 2 parmak aşacak kadar su eklenir. Tuzu da konulup kısık ateşte pişirilir. Maydanoz ile süslenip soğuk servis yapılır. Tercihe göre üzerine limon suyu dökebilirsiniz. Herkese Afiyet olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Son Yazılar

Son Yorumlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yumak Sepeti Blog Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Blog for Blog Yumak Sepeti Flower Image by YumakSepeti