25 Mayıs 2009 Pazartesi

Kayısı Reçeli


Bahar geldi, en sevdiğim meyveler arka arkaya çıkıyor.Allaha bin şükür ki bereketli topraklarda yaşıyoruz.Kayısılar altın toplar gibi tezgahlara dizilmiş.Sevine sevine pazarı dolaşıyorum.Tamam tamam alalım kayısılardan.Biraz da kışa saklıyalım.Ben Oktay Usta'nın kayısı reçeli tarifi ile hazırlıyorum reçelimi...Hemen tarifi size de vereyim...

Malzemeler :

* 1 kg kayısı
* 1kg tozşeker
* 2 su b.su
* 1 limon suyu
* kayısı çekirdeği

Hazırlanışı :

Kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerinden ayırıyoruz. Tencereye tozşeker ve suyu alıp şerbet gibi kaynatıyoruz.Kaynayınca içine kayısıları ekliyoruz. Kıvama gelinceye kadar pişiriyoruz. En son limon suyunu ve kayısı çekirdeklerini ekliyoruz.Sıcak, sıcak kavanozlara doldurup,ağzını sıkıca kapatıyoruz.Nefis oldu,afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Son Yazılar

Son Yorumlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yumak Sepeti Blog Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Blog for Blog Yumak Sepeti Flower Image by YumakSepeti