22 Ağustos 2009 Cumartesi

ŞIK SOFRALAR İÇİN MASA VE SOFRA DÜZENİ


sofra duzeni ŞIK SOFRALAR İÇİN MASA VE SOFRA DÜZENİ

Bu konu defalarca gündeme geldi hatta olay oldu. Türkiye’de masa düzenini bilmeyen kalmadı ama birkez de ben üzerinden geçeyim dedim. Dostlarımız, ailemizle biraraya geldiğimiz, yıldönümü, mezuniyet, doğumgünü, düğün, nişan, sünnet, vs. davet vermemiz için birçok neden var. Resmi davetler, bahçe davetleri, yemek davetleri, çay davetleri… İster Tarzımız ne olursa olsun sofralarda renk uyumu çok önemli. Bazen abartılı, bazen cok sade, kimi zaman da rengarenk. Önemli olan detaylar. Klasik sofra düzenlemeleri yanında, farklı malzemeler ve yaratıcılığınızı kullanarak değişik sofralar hazırlamak bizim elimizde. Güzel bir yemek masası hazırlamanın püf noktaları:

* Tabaklar aile sofrasında yada yakın dostlara, samimi konuklara verilen davette kullanılandan ayrı, daha büyük daha kıymetli porselenden, renkli yada kenarları yaldızlı olmalıdır.
* Tabağın, sağına bıçaklar ve kaşıklar, soluna ise çeşitli boyda ve kullanılma yeri değişik çatallar yerleştirilir. Bunların oyuk tarafları hep yukarı doğru konulmalıdır.
* Takımlar birbirinden ve tabak kenarlarından birer santim uzakta bulunmalıdır.
* Her bir takıma üçten fazla çatal ve bıçak konulmaz. Yemek süresinde gerektikçe yenileri konulur.
* Bıçakların üst tarafına sağa doğru bardaklar dizilir.
* Bardaklar hep aynı örnekte olmalı ve sağdan sola doğru, en büyüğünden küçüğüne doğru gitmek üzere dizilmelidir. Değişik boydaki bardaklar; su ve diğer içecekler içindir. İçme suyu, sürahilere konulur, maden suları ise kendi şişeleri ile sofraya getirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Son Yazılar

Son Yorumlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yumak Sepeti Blog Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Blog for Blog Yumak Sepeti Flower Image by YumakSepeti